Over ons

Wij zijn Jan en Melanie Hofman. Sinds 2012 zijn we op verschillende manieren betrokken bij de opvang, begeleiding en verzorging van kinderen in de leeftijd van 10-18 jaar. Naast een gezinshuis/ mentorhuis, dag- en weekendopvang zijn we ook geruime tijd pleegouders geweest. Wij vinden het ontzettend belangrijk om kinderen een goede en veilige plek te kunnen bieden. 

Vanuit onze woning in Nijmegen betekenen we graag wat voor uw zoon of dochter. Het is een ontzettend leuke uitdaging om hem of haar te leren een eigen weg te vinden.

Melanie en Jan Hofman

Wie wij zijn

Wij zijn in 2001 getrouwd. Uit een eerder huwelijk heeft Jan 4 kinderen en hebben wij samen 11 prachtige kleinkinderen.

Als gezamenlijke hobby gaan we graag wandelen met onze hond Thor. We houden van activiteiten in de natuur en zijn het liefst lekker creatief bezig. Tekenen, knutselen, dingen in elkaar zetten, uit elkaar halen of lekker buiten bezig zijn doen we graag.


Uitgebreide ervaring in het onderwijs en gedragsproblematiek

Samen hebben we ook vele jaren ervaring in het onderwijs. We hebben ons gespecialiseerd in kinderen met gedragsproblemen en/of een verstandelijke beperking.

Jan:

Ik heb lang gewerkt als zelfstandige in de constructie en bouw. 15 jaar geleden koos ik een nieuwe uitdaging. Ik ben gaan werken als docent techniek in het cluster 4 onderwijs (voortgezet onderwijs voor jongeren met psychiatrische problemen). Hier heb ik ruime ervaring opgedaan in het werken met jongeren met ADHD, ASS (autisme) en andere gedragsproblemen. Naast het werken in het cluster 4 onderwijs heb ik ook in de jeugdgevangenis, op het regulier voortgezet onderwijs en praktijkonderwijs gewerkt. 

Ik heb verschillende opleidingen gevolgd:

  • HBO Docent Techniek
  • Cursus psychopathologie
  • Schapen scheren/houden

 Melanie

Nadat ik een aantal jaar heb gewerkt in het cluster 4 onderwijs (basisonderwijs voor kinderen met psychiatrische problemen) ben ik gaan werken in het cluster 3 onderwijs (basisonderwijs voor kinderen met lichamelijke en verstandelijke beperking). Ik heb een ruime ervaring in het werken met kinderen met ADHD, ASS (autisme), andere gedragsproblemen en (licht) verstandelijke beperking

Ook ik heb verschillende opleidingen gevolgd:

  • Pabo
  • Cursus autisme
  • Cursus ondersteunende gebaren
  • Cursus psychopathologie 
  • 9 modules gedragsspecialist Master SEN
  • Geef me de vijf basis en verdiepingscursus

Ik ben SKJ ( Stichting Kwaliteitsregister jeugd) geregistreerd.