Dag- en weekendopvang "Vooruit is het streven"


Even helemaal ontzorgen omdat u weet dat uw zoon of dochter in goede handen is.
Heeft uw zoon of dochter een gedragsstoornis of een (lichte) verstandelijke beperking? Dan bieden wij de begeleiding en ondersteuning die hij of zij nodig heeft tijdens onze dag- of weekendopvang.
Door de ervaring die we hebben begrijpen we de benodigde aandacht voor uw zoon of dochter. We nemen graag deze verantwoordelijkheid even van u over. Ieder kind is waardevol en uniek en zo vullen wij ons programma in. Begeleiding met persoonlijke aandacht en zorg.

Wij vangen uw zoon of dochter op in de vorm van zaterdagopvang of weekendopvang. Wij vinden het daarbij belangrijk dat uw zoon of dochter:

-         De ruimte krijgt om zichzelf te zijn
-         Zich veilig voelt bij ons
-         Zich thuis voelt

Dit bereiken we door kleinschalige groepen (gemiddeld 4 tot 6 kinderen of jongeren per groep) en het bieden van een huiselijke sfeer. Hierdoor kunnen we persoonlijke aandacht geven. Dit onderscheidt ons absoluut van andere organisaties. Uniek programma met plezier en individuele doelen.
Bij ons thuis in Nijmegen vinden we een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk. Door een ruime keuze aan mogelijke activiteiten vinden we altijd een passend programma. Zo kan uw zoon of dochter zich uitstekend vermaken terwijl we werken aan persoonlijke doelen.

Weekendopvang

Helaas hebben wij op dit moment (14-02-2023) geen plek voor de weekendopvang.

Wij bieden twee vaste weekenden per maand logeren aan. Dit doen wij vanuit ons eigen huis in Nijmegen. Tijdens deze weekenden staat persoonlijke aandacht en gezelligheid centraal. Het weekend begint op vrijdag om 19.00 uur en duurt tot zondag 16.30 uur. Het is ook mogelijk om korter te logeren. In deze weekenden werken wij aan de persoonlijke doelen van de jongeren, zoals:

  • Zelfvertrouwen vergroten
  • Zelfstandigheid vergroten
  • Omgaan met conflicten
  • Leren communiceren met leeftijdsgenoten en begeleiding

Zaterdagopvang


De zaterdagopvang begint om 09.30 en eindigt om 17.30 uur in Nijmegen.
Tijdens de zaterdagopvang staan de volgende vragen centraal:
Waar heeft hij/zij behoefte aan?
Welke hulpvraag heeft hij/ zij?Voorafgaand aan de dag- en weekendopvang vindt een gratis intakegesprek plaats. Op deze manier kunnen we een goed beeld krijgen van uw zoon of dochter (de jongere). Neem gerust contact met ons op via het contactformulier, wij helpen u graag verder.